موسس و مسئول فنی دکتر بهرام دهخوارقانی شماره مجوز فروش اینترنتی9073/ص/1396
حساب کاربری
رمز عبورم را فراموش کرده ام؟ هنوز در سایت ثبت نام نکرده اید؟

۶۰ درصد مردم ایران اضافه وزن دارند

۶۰ درصد مردم ایران اضافه وزن دارند
زهرا عبداللهی مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در همایش غذای سالم با محوریت شیرینی در زندگی سالم، گفت: تغذیه نقش مهمی در کنترل و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر دارد. در عین حال ۶۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال در کشور اضافه وزن و چاقی دارند که خود این عامل دیابت، فشارخون و انواع سرطان‌هاست. مصرف قند، چربی و نمک، خطر بروز بیماری‌های غیرواگیر از جمله دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته‌ها را افزایش می دهد و متاسفانه روند شیوع دیابت در کشور رو به افزایش است.
وی الگوی غذایی مردم را به عنوان مهمترین عامل بیماری دیابت خواند و گفت: مهمترین عوامل خطر تغذیه ای شامل مصرف بالای قند، نمک و چربی است و باید بتوانیم میزان این عوامل خطرناک در مواد غذایی را کاهش دهیم. متاسفانه ایرانیان بیش از حد قند، نمک و چربی مصرف می کنند و به همین دلیل باید قند، نمک و چربی در محصولات غذایی کاهش پیدا می کرد که با همکاری صنایع غذایی، سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد حدود 40 محصول در بازار عرضه شده است که قند، نمک و چربی آنها کاهش پیدا کرده است.
 عبداللهی افزود: بر اساس مطالعات انجام شده، مصرف سرانه مواد قندی و شیرینی مانند شیرینی، شکلات، دسر، بستنی و نوشابه در کشور، 66 گرم در روز است در حالیکه سازمان بهداشت جهانی مصرف 25 گرم مواد قندی در روز را توصیه می کند.
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در هر خانواده ایرانی، یک فرد دچار اضافه وزن، چاقی، فشار و چربی خون و همچنین دیابت است بنابراین باید تا جایی که به کیفیت محصولات لطمه وارد نشود، میزان شکر و قند موجود در این محصولات، کاهش پیدا کند.
در گروه نوجوانان ۷ تا ۱۸ سال حدود ۲۲ تا ۲۳ درصد اضافه وزن و چاقی وجود دارد و چاقی شکمی نیز ‏در ۲۱ درصد این گروه سنی داریم.‏ علت ۸۲ درصد مرگ و میر در کشور، بیماری‌های غیرواگیر هستند که مهمترین دلیل آن الگوی تغذیه‌ای و بی ‏تحرکی است.
وی با اشاره به سوق یافتن ذائقه مردم به سوی مصرف مواد غذایی با میزان قند بالا، گفت: برخی از محصولات غذایی، بیش از حد شیرین هستند. به عنوان نمونه در قنادی ها باید از روغن های سالم و دارای اسیدهای چرب و ترانس پایین استفاده و شیرینی های کم کالری تولید شود.
عبداللهی اظهار داشت: مواد قندی بالای موجود در مواد غذایی می تواند احتمال بروز سرطان پانکراس و پستان زنان را افزایش دهد و برای کاهش این بیماری ها راهی نداریم جز آن که قند، چربی و نمک محصولات غذایی کاهش یابد و استفاده از فیبر بیشتر شود که یکی از مواد با فیبر بالا، آرد سبوس دار است.
وی در پایان با بیان اینکه جای شیرینی های کم کالری و کم شیرینی در قنادی ها خالی است، افزود: پیشنهاد وزارت بهداشت جهت کاهش اضافه وزن آن است که حتما باید از قند، چربی و نمک کمتری در تولید و عرضه محصولات غذایی استفاده شود و شکر قهوه ای و آرد سبوس دار باید جایگزین شکر سفید وآرد تصفیه شده گردد.


1397/10/23