موسس و مسئول فنی دکتر بهرام دهخوارقانی شماره مجوز فروش اینترنتی9073/ص/1396
حساب کاربری
رمز عبورم را فراموش کرده ام؟ هنوز در سایت ثبت نام نکرده اید؟

افزایش اختلال در حس بویایی و چشایی در یک ماه اخیر

افزایش اختلال در حس بویایی و چشایی در یک ماه اخیر
کرونا بیماری جدیدی است و اطلاعات ما درباره ویژگی‌های آن کم است به همین دلیل باید محتاطانه با آن برخورد کنیم و تا جایی که امکان دارد تمام اصول بهداشت عمومی و فردی را تا قطع شدن زنجیره شیوع آن رعایت کنیم.
طبق تجربه این ویروس کمتر، افراد زیر ۲۰ سال را درگیر می کند ولی حتی مواردی از ابتلای نوزادان به این بیماری نیز گزارش شده به همین دلیل است که می‌گوییم این ویروس قابل پیش بینی نیست.
در این شرایط بهترین کار این است که مردم اصل قرنطینه خانگی را رعایت کنند و جز در موارد ضروری از منزل خارج نشوند.
-  به گفته راینولوژیست های برجسته انگلستان، از بین رفتن ناگهانی حس بویایی که تحت عنوان آنوسمی یا هایپونوسمی شناخته میشود  می‌¬تواند یکی از علائم کروناویروس باشد؛ حتی اگر فرد مورد نظر، هیچ گونه علائم دیگری نداشته  باشد.
- شواهد کره جنوبی، چین و ایتالیا نشان میدهد که افراد مبتلا به COVID-19 ممکن است بدون داشتن علائم خاصی، تنها حس بویایی خود را از دست بدهند.
- انجمن متخصصان گوش و حلق و بینی انگلستان، از مسئولان می خواهد توصیه به قرنطینه خانگی افرادی کنند که حس بویایی یا چشایی خود را از دست داده اند.
- آن  ها معتقدند افراد جوان، بیش از دیگر افراد جامعه مستعد آن هستند که بدون داشتن علائم شایعی نظیر تب و سرفه، ناقل بیماری باشند.
بر اساس شواهد جمع آوری شده توسط راینولوژیست های برجسته انگلستان، هر فرد در صورت از دست دادن ناگهانی حس بویایی، ممکن است ناقل پنهان کروناویروس باشد؛ حتی اگر این فرد هیچ یک از دیگر علائم کرونا را نداشته باشد.
به گزارش متخصصان برجسته گوش و حلق و بینی انگلستان، یک سوم مبتلایان کووید-19 (COVID-19) کره جنوبی، چین و ایتالیا نیز به از دست دادن حس بویایی خود اشاره کرده‌اند.
دکترمحبوبه جلالی، فوق تخصص گوش و حلق و بینی در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: در یک ماه گذشته شیوع اختلال بویایی و چشایی به صورت ناگهانی افزایش پیدا کرده است که در سال‌های گذشته چنین موضوعی را شاهد نبوده‌ایم.
همزمانی افزایش مراجعه مردم به واسطه اختلال در حس بویایی و چشایی با شیوع ویروس کرونا فرضیه‌هایی را مطرح کرده است.
فرضیه اول این است، با توجه به اینکه ویروس کرونا به عصب فرد مبتلا حمله می‌کند، قادر است حس بویایی و چشایی او را با مشکل موقتی مواجه سازد.
البته به صورت قطعی نمی‌توان اعلام کرد هر فردی که بویایی و چشایی خود را از دست داده به کرونا مبتلا شده است؛ چرا که هر فردی که به بیماری کویید-۱۹ مبتلا می‌شود، حس چشایی و بویایی خود را از دست نمی‌دهد.

فرضیه دوم آنکه، با توجه به این که طی هفته‌های اخیر میزان استفاده از شوینده‌ها و مواد ضدعفونی‌کننده افزایش پیدا کرده، استفاده این مواد، اثرات مخربی بر سیستم عصبی برخی از مردم گذاشته و باعث شده آنها با اختلالات مطرح شده مواجه شوند.
اگر فرضیه اول صحیح باشد، فرد پس از بهبودی و گذراندن دوره نقاهت مجددا سلامت حس چشایی و بویایی خود را به دست می‌آورد و اگر فرضیه دوم هم درست باشد، اگر فردی که به کرونا مبتلا نیست مصرف مواد شوینده و ضدعفونی کننده را بعد از اتمام این اپیدمی قطع کند، به وضعیت عادی بر می گردد.
به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ دکتر جهانگیر قربانی با بیان اینکه همزمان با شیوع ویروس کرونا گزارشات زیادی مربوط به کاهش بویایی و چشایی افراد در نقاط مختلف دنیا ارائه شده است، اظهار کرد: افراد زیادی در اثر ابتلا به این بیماری با کاهش یا از دست دادن کامل حس بویایی مواجه شده‌اند.
عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان این که با شروع اپیدمی کرونا حس چشایی و تشخیص مزه‌ها در بسیاری از افراد به طور کامل مختل شده است،  توضیح داد: این موضوع که آیا بین ویروس کرونا و تشخیص در مزه‌ها ارتباطی وجود دارد یا خیر با توجه به ناشناخته بودن ابعاد کلی ویروس کووید 19 هنوز مشخص نیست.
این جراح  و متخصص گوش و حلق و بینی با بیان این که افت سطح بویایی و چشایی، شکایت مهمی است که این روزها بسیار دیده می‌شود، تصریح کرد: این فرضیه وجود دارد که این ویروس در بدن بعضی از افراد با افت حس چشایی و بویایی واکنش نشان دهد بنابراین افرادی که با چنین علائمی روبرو شدند ممکن است ناقل بیماری کرونا باشند.
قربانی به افرادی که با علائمی نظیر کاهش سطح بویایی یا چشایی حتی در هفته‌های گذشته روبرو شدند، هشدار داد: این افراد این احتمال را در نظر بگیرند که ممکن است به  بیماری کرونا  مبتلا شده باشند و لازم است دستورات لازم را در زمینه رعایت بهداشت فردی و انجام قرنطینه رعایت کنند تا بیماری به سایرین انتقال پیدا نکند‌.
وی ادامه داد: چنانچه افراد به غیر از علایمی نظیر آنچه در بالا ذکر شده با نشانه‌هایی همچون تب و تنگی نفس نیز مواجه شدند حتما با شماره‌های که از سوی وزارت بهداشت اعلام شده تماس حاصل کنند و تا جایی که ممکن است به صورت حضوری به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مراجعه نکنند.

داروخانه تهران 1399/03/28